PostHeaderIcon
Hírek

PostHeaderIcon Kettős jubileumi koncert

Kettős jubileumi koncert Püspökladányban


Igazi csemegének ígérkezett az a kiállítás és koncert, ami Idős Csenki Imre halálának 50., Ifjabb Csenki Imre születésének 100. évfordulója alkalmából zajlott városunkban. Az egész délutánt kitöltő rendezvény a karnagy nevét viselő Művészeti Iskola, a Karacs Ferenc Múzeum és kórusunk szervezésében okozott izgalmas perceket a közönségnek.
A megemlékezés  fényét prominens vendégek egész sora emelte: tiszteletét tette Szilasi Elekné Csenki Éva, Idős Csenki Imre unokája, Szilasi Alex zongoraművész, névadónk dédunokája, és eljöttek Ifjabb Csenki Imre tanítványai is szép számmal. A koncerten szerepelt a Zeneiskola gyermekkara (karnagya: Vitális Éva), az ÁFÉSZ Énekkari Egyesület (Karnagya: Pintér Éva) és kórusunk, az Idős Csenki Imre Vegyeskar (Karnagya: Szabó Orsolya). Felléptek a művészeti iskola tanárai is: László Bernadett, Szabóné Bojtor Anikó és Bánsághy Kálmán.
A koncert zárásaként a két felnőtt kar elénekelte Idős Csenki Imre: Néger bölcsődal című művét.

 

PostHeaderIcon Jubileumi kiállítás és műsor

Nagyítás klikk a képre

 

PostHeaderIcon Vendégségben Érmihályfalván


Az Idős Csenki Imre Vegyeskar útinaplójából

Régóta vágyott terve volt kórusunknak, hogy a román határ túloldalán találjon testvérkari kapcsolatokra. Kapóra jött ez év elején Berkesi Sándor Liszt-díjas karnagy ajánlata:  segít nekünk ebben. Telefonszámok mentek, e-mail-címek jöttek, mire lassan kibontakozott az ismeretség az érmihályfalvi Városi Kórus és a Csenki kar vezetői között.  Így énekkarunk május végén vidáman és várakozással telve indult útnak Érmihályfalvára, az ottani  éneklő közösség ifjú dirigensének,  Darabont Aliznak  a meghívására. És hogy komolyan gondolták a meghívók a barátságot, az abból is látszott, hogy rögtön egy kórustalálkozóra invitáltak bennünket. A településen hagyománya van a Nyíló Akác  nevű rendezvénynek, az idei volt éppen a huszadik. Általában négy napig zajlanak a városban kulturális-, sport-, művészeti események, s az első este mindig az énekkaroké. Nyolc közreműködő kar közül kettő volt magyarországi: a nyíracsádi és a miénk. Érdekesség, hogy a rendezvénynek csak a neve volt „kórustalálkozó”, maga az esemény eltért attól, mit mi a szó klasszikus értelmében annak nevezünk. A vegyeskarok mellett gyermekkar, citerazenekar, nótakör, református dalárda színesítette a fellépők palettáját. Önteltség nélkül mondhatjuk, hogy műsorunk osztatlan sikert aratott. A kulturális est után házigazdáink tanúbizonyságot tettek legendás vendégszeretetükről: a vacsora alatt igazi, hamisítatlan nótacsokrot kaptunk tőlük ajándékba, prímással, cimbalommal, nagybőgővel. Jóleső érzéssel nyugtáztuk hazafelé a buszon, hogy eredeti célunk, a kapcsolatépítés első lépése is teljesítve, hiszen nyáron Kovács Zoltán, Érmihályfalva polgármestere, ősszel pedig az ottani Városi Kórus látogat el hozzánk. És hátha ez még csak a kezdet.

 

 

 

PostHeaderIcon Adó 1%-a

Köszönetet mondunk mindazoknak, akik 2011-ben adójuk 1 %-ával segítették az Idős Csenki Imre Vegyeskart. Támogatásukra ezután is számítunk!
Adószámunk: 18566725-1-09

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

9. oldal / 10